آيا کودک من نياز به گفتار درماني دارد
برخي از کودکان ممکن است تلفظ عالي داشته باشند اما براي تقويت زبان عملي خود و استفاده از زبان کلامي و هماهنگي بدن براي اهداف روزمره مانند درخواستها، داشتن مکالمات با ديگران و پيدا کردن دوست نياز به گفتار درماني پيدا کنند.
در برخي ديگر از کودکان بر اثر بيماري يا مشکلات جسمي مانند آسيب مغزي يا عفونت و معلوليتهاي ذهني، اختلال شنوايي و نيز ابتلا به اوتيسم مشکلات گفتاري به وجود آمده و نياز به گفتار درماني خواهند داشت.
برخي ديگر از کودکان توانايي صحبت کردن دارند ولي کلمات و واج ها را نمي توانند به درستي بيان کنند. آنها هجاهاي صوتي و کلمات را به صورت شکسته گفته و در برقراري ارتباط و بيان منظور خود دچار اشکال مي شوند.
بازي هاي گفتار درماني به کودکان کمک مي کند به روشني و وضوح صحبت کنند. همچنين هنگام صحبت کردن با ديگران اعتماد به نفس بيشتري داشته باشند. کودکان مبتلا به مشکلات گفتاري مي توانند از گفتار درماني اجتماعي، احساسي و علمي بهرهمند شوند.
چنانچه کودک شما نتواند بيان صريحي داشته باشد و ديگران به درستي متوجه گفتار فرزندتان نشوند، يا کودک به سختي صحبت کند و در بيان کلمات نتواند آنها را به درستي ادا کند، و يا دچار لکنت زبان (طولاني شدن کلمات و تکرار آنها....) باشد و يا در برقراري ارتباط با ديگران و پيدا کردن دوست و مشارکت با آنها مشکل داشته باشد، به اين معناست که کودک به گفتار درماني احتياج دارد.
در حالت کلي بايد به نکات زير توجه کنيد:
کودکاني که مشکل گفتار درماني دارند به احتمال زياد در بلع غذا نيز دچار اختلال هستند.
يکي از نشانه هاي مشکلات گفتاري تاخير در گفتار است که در اينصورت بايد براي برطرف کردن آن از گفتار درماني کمک گرفت.
کودکاني که مشکلات ژنتيکي مانند کم شنوايي يا ناشنوايي دارند نيز به گفتار درماني نياز خواهند داشت.
کودکاني که در تلفظ اصوات و واج ها مشکل داشته و نمي توانند به درستي آنها را بيان کنند بايد از گفتاردرمانگر کمک بگيرند.
برخي از کودکاني که مبتلا به معلوليتهاي ذهني و فلج مغزي بوده و يا بيماري اوتيسم دارند، مشکلات گفتاري داشته و بايد به گفتار درمانگر مراجعه کنند.
اگر کودک دچار عدم درک کلامي و اختلال در درک مطالب باشد نيز نياز به گفتار درماني خواهد داشت.
فوايد گفتار درماني
در بين عموم مردم و جامعه پزشکي، گفتار درماني اهميت ويژهاي دارد. همانطور که ميدانيم زبان، اصليترين راه براي برقراري ارتباط با ديگران است. گفتار درماني باعث حل مشکلات ناشي از اختلالات ارتباطي و گفتاري ميشود.
با کمک از خدمات گفتار درماني نه تنها باعث بهبود بيان، زبان و درک کودک شده بلکه مشکلات بلع و غذا خوردن او نيز حل ميشود. در موارد بسياري ديده شده کودکاني که با مشکل تکلم درگير هستند، در بلع نيز ضعف دارند. درمانگرها با استفاده از تماريني مختلفي که طراحي کردهاند، مشکلات تکلم، ارتباط و حتي غذا خوردن کودکان را حل ميکنند.
خدمات گفتار درماني براي کودک سبب شده که تواناييهاي درک و استفاده از زبان و قدرت تکلم او بسيار بهتر شود. در واقع متخصصان درمانگر بر روي دو قسمت تمرکز ميکنند.
طراحي و اجرا تمرين براي قسمت دهان، که جهت توليد صدا و ساخت کلمات و جملات به کار ميروند.براي بهبود توانايي درک و بيان گفتار کودک نيز از تصاوير و علائم و سيستمهاي همچون کامپيوتر، موبايل و ... بهره ميبرند.
گفتار درماني کودکان + تکنيک ها و بازي هاي گفتار درماني
:: برچسبها:
گفتار درمانی ,
گفتاردرمانی کودکان ,
گفتاردرمانی کودکان در منزل ,
بهترین گفتاردرمانی در تهران ,
روش های گفتار درمانی ,
بازی های گفتاردرمانی ,
متخصص گفتاردرمانی ,
بازی های گفتاردرمانی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0